Veelgestelde vragen

Hoe online schoenen kopen voor mijn kind?

Omdat schoenmaten sterk verschillen van merk tot merk en zelfs van model tot model, vinden wij het belangrijk om bij twijfel van de juiste schoenmaat onze voetmeter te gebruiken. Nog twijfels over de juiste schoenmaat mag je ons steeds contacteren via info@degelaarsdehaan.be of telefonisch op 0478 961 261. Bij twijfel kunnen we helpen door de binnenzool van de schoenen op te meten. Zo bepalen we of de schoenen geschikt zijn voor de doorgeven voetlengte. Hierbij houden we rekening met de nodige groeiruimte, zodat de voetjes vrij kunnen bewegen en optimaal ontwikkelen. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is de voeten van je kind meten en de exacte lengte van het grootste voetje controleren in onze MAATTABEL (in cm).  LET OP! Je hoeft zelf géén extra groeimarge toe te voegen.  Bij elk model staat ook duidelijk vermeld of ze al dan niet geschikt zijn voor steunzolen.
We helpen je met plezier verder. 

Hoe meet ik de voeten van mijn kind?

Ontdek onze twee eenvoudige tips voor thuis

Heb je een leuk paar schoenen gevonden maar twijfel je over de juiste maat?

Volg dan onze eenvoudige tips hoe je thuis de voeten van je kind best kan meten. Want meten is weten!

Tip 1: Teken de voet op papier

Wat heb je nodig:     Blad papier, 1 pen of potlood en meetlat

Aan de slag

  1. Plaats de voeten op het blad papier.
  2. Zet een streepje aan het topje van de grote teen en eentje aan het uiteinde van de hiel. Doe dit voor beide voeten!                  
  3. Meet de afstand tussen de twee streepjes van elke voet en neem de  grootste afstand als maatstaf. 
  4. Check onze maattabel hieronder & enjoy shopping

Maattabel.pdf

Tip 2: Onze voetmeter

voetmeter[1513].pdf

Wat zijn de belangrijkste punten waarop ik moet letten bij aankoop van kinderschoenen?

Verwen de voeten van je kind bij voorkeur met lederen schoenen, dankzij hun natuurlijke soepelheid omsluiten deze de voet beter. Leder neemt transpiratie beter op en houdt zo de voeten droog en warm, is bovendien stevig en beschermt de voetjes beter. Kies een model met een brede, ronde neus waarin de tenen vrij kunnen bewegen. Best is de schoen achteraan gesloten, is de hiel stevig en kies je voor veters of klittenbandsluiting voor goede aanpasbaarheid. De zool dient stevig in het midden te zijn, maar soepel aan de voorvoet.

Welke schoenen koop ik beter niet?

Kinder- en ook tienervoeten vragen om extra bescherming omdat hun botten nog niet volgroeid zijn. Als ze geforceerd worden in onnatuurlijke vormen, is dit schadelijk op lange termijn. Vermijd daarom slippers (deze zijn te plat en bieden nauwelijks steun), hoge hakken en plastic klompen. En - hoe cool hij het ook vindt- laat je kind zeker niet rondlopen met ongebonden veters.

Vanaf wanneer doe ik mijn kindje schoenen aan?

Vaak wordt gedacht dat jonge kinderen schoenen nodig hebben om te leren lopen. De waarheid is echter dat kinderen zonder schoenen het beste leren lopen, zo worden verplicht zich in te spannen en de botten van hun benen te versterken. Het beste is om ze pas schoenen te geven op het moment dat ze deze nodig hebben voor de warmte of voor de veiligheid. Je baby mag dus niet alleen op blote voeten lopen, hij moet op blote voeten lopen. Het is een uitstekende oefening. Laat de ondergrond het echter niet toe of is de vloer te koud dan zijn onze slofjes een geschikt alternatief!

Hoe snel groeien de voeten van mijn kind?

Tot de leeftijd van 4 jaar, groeien kindervoeten gemiddeld 1 schoenmaat per 4 maanden.

Tussen 4 en 6 jaar zal de groei ongeveer 1 schoenmaat per 6 maanden zijn.

Van 6 tot 8 jaar groeit de voet iedere 8 maanden met ongeveer 1 maat en van het 8ste tot het 10de jaar neemt de groei af tot 1 maat per 11 maanden.

In de pubertijd groeit de voet 1 maat per 3,5 maanden. Als een kind later de pubertijd in gaat, komt de groeipiek later op gang.

Hoe weet ik dat de schoenen van mijn kind te klein zijn?

Kindervoetjes groeien snel en sprongsgewijs. Omdat niet alle kindjes aangeven dat hun schoenen knellen, geven we je graag enkele tips.  Als je kind weigert zijn schoentjes aan te doen of ze meteen weer wil uittrekken, als de teennagels naar binnen krullen of als je rode irritatievlekjes opmerkt, is je kind zijn of haar schoenen wellicht ontgroeid. Bij schoenen met uitneembare binnenzool, kan je ook makkelijk nagaan of er nog wat groeiruimte is, door de voetjes even op de zooltjes te zetten. Zitten de teentjes helemaal vooraan, dan is het hoog tijd voor een maatje groter.

Kunnen schoentjes doorgegeven worden aan een jongere broer of zus?

Ja! Zeker bij eerste paar schoentjes. Deze worden doorgaans maar kort gedragen zodat ze ongetwijfeld nog een ronde mee kunnen. Zodra de schoenen intensiever gedragen worden, houdt het doorgeven op.